Selecteer een pagina

Boekentips

deze boeken deel ik graag met je

Als kind hield ik heel erg van lezen, maar naar mate ik ouder werd ben ik dit steeds minder gaan doen. In al mijn jaren werkervaring in loondienst heb ik nooit een boek gelezen. Ik had zelfs een overtuiging gecreëerd dat boeken lezen niets voor mij was. Ik luisterde liever naar een boek of naar een podcast om nieuwe dingen te leren.

Maar toen ik begon met ondernemen leerde ik veel nieuwe dingen en onder andere ook dat vele succesvolle ondernemers ook veel boeken hebben gelezen, dus ik wilde het toch weer een kans geven. Ik heb toen een cursus ‘speed reading’ gevolgd van een Amerikaanse ondernemer. Ik ben nog altijd niet een ‘speed reader’, maar in de cursus heb ik eigenlijk opnieuw leren lezen en dat was echt heel fijn. Ik luisterde veel audio boeken in de auto en doordat ik dan twee dingen tegelijkertijd deed was ik er nooit met de volle aandacht bij.

Ik koos ervoor echt weer fysieke boeken te lezen en als je met een fysiek boek gaat zitten neem je er ook echt de tijd voor, je kunt dan niet ondertussen iets anders doen. Ik vind het ook erg fijn om stukken te onderstrepen of te highlighten om dan eventueel later weer terug te lezen. Inmiddels heb ik vooral op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling veel gelezen en er heel veel van geleerd. Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en daarom heb ik deze pagina op mijn website aangemaakt. Ik wil mijn boekentips namelijk graag met je delen, hieronder vind je een overzicht van een aantal boeken. Deze zullen af en toe ook aangevuld worden.

Mocht je een boek willen kopen, kun je ‘m direct via de link bij Bol.com bestellen die ik erbij heb gezet. De link is een affiliate link. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang voor het doorlinken naar de website van Bol.com. Jij betaalt hier uiteraard niets extra voor. 

Deze boeken hebben mij echt geholpen naar een krachtige mindset en (zelf)vertrouwen.
Ik hoop dat jij er datgene voor jezelf uithaalt dat je nodig hebt.

BOEKEN OVER MINDSET EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

MINDSET

Auteur: Carol S. Dweck

Ik heb de Engelse versie van dit boek gelezen. Leer via dit boek over het verschil tussen een ‘growth’ en ‘fixed’ mindset en hoe de growth mindset je helpt om succes te behalen. Of dit nu is in het ouderschap, bedrijfsleven/ondernemerschap, op school of bij relaties. De manier waarop je denkt heeft alle invloed op hoe je in het leven staat en het potentieel dat je uit je leven kunt halen.

De vele voorbeelden in het boek geven mooie inzichten in hoe je zelf tegen zo’n situatie aankijkt. Het boek is zeker de moeite waard, ook om de tips toe te passen als je kinderen hebt.

Bestel dit boek op Bol.com via deze link. Wil je liever de Engelstalige versie lezen, dan vind je die hier.

 

MASTER YOUR MINDSET

Auteur: Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven, zegt Michael Pilarczyk altijd en ik ben het helemaal met hem eens. Onze tijd op deze aardbol is van korte duur, dus wat wil je nu écht? Met mijn Switch Stories Podcast wilde ik jou ook inspireren om in actie te komen en keuzes te maken als ze nu nog niet jouw mooiste leven leeft. Dit boek heb ik zelf eerst volledig geluisterd voordat ik ‘m daarna nog een keer heb gelezen (ik vind het erg fijn om naar zijn stem te luisteren, dus de Meditation Moments App die hij met zijn vriendin Cindy Koeman maakt werkt voor mij ook supergoed). Dit boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Ook geeft Michael Pilarczyk je in dit boek een praktisch stappenplan om jouw mooiste leven te leven.

Bestel dit boek op Bol.com via deze link. 

YOU ARE A BADASS

Auteur: Jen Sincero

Ook dit boek heb ik Engelstalig gelezen. De schrijfster is soms echt hilarisch en ik heb dan ook regelmatig hard moeten lachen. Het is ook een ultiem Zelfliefde boek, ze blijft je eraan herinneren door steeds te eindigen met het advies: Love Yourself!

Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze verzekert je dat je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen. Jij bent namelijk een badass en na het lezen van dit boek ken je jezelf nog beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt.

Het is een heerlijk weg te lezen boek (vond ik in ieder geval in het Engels) en het zet je ook nog aan het denken over het leven dat je momenteel leeft.

Bestel dit boek op Bol.com via deze link. Wil je dit boek liever net als ik in het Engels lezen, dan vind je ‘m hier.

DE ZEVEN EIGENSCHAPPEN VAN EFFECTIEF LEIDERSCHAP

Auteur: Stephen Covey

De Engelse titel van dit boek is ‘7 habits of highly effective people’. Ik vond dit in de vertaling van de titel niet echt terugkomen en dacht voordat ik het boek las dat het vooral om leiderschap in het bedrijfsleven ging. Niets is minder waar en ik heb ontzettend veel over persoonlijk leiderschap geleerd uit dit boek.

Stephen Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren en in het dagelijks leven kunt toepassen. Paradigma’s hebben hierbij een enorme invloed; ze zijn de lens waardoor we naar de wereld kijken.

Bestel dit boek op Bol.com via deze link.

JE ONGEKENDE VERMOGENS

Auteur: Tony Robbins

In dit boek leer je op een heldere wijze wat Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat het voor je kan doen. Ik las dit boek in het voorjaar van 2020 en heb daarmee de basis van NLP geleerd. Ik ben daarna nog de NLP opleiding gaan doen bij Het NLP Instituut en kon daarmee alle technieken in de praktijk leren. Wat heeft die opleiding mij veel gebracht; het heeft mij inzichten gegeven en keuzes doen maken waardoor ik nu volledig voor mijn eigen bedrijf ben gegaan.

NLP is zelfbewust denken voor een excellent leven. In dit boek leert Tony Robbins je hoe je met jezelf om moet gaan om succes te behalen en hoe je van anderen kunt leren. Een excellent leven wordt ogelijk door zelfbewust en positief te leren denken.

Bestel dit boek op Bol.com via deze link.

BOEKEN OVER DAGELIJKSE PRODUCTIVITEIT & GEDRAGSVERANDERING

deze boekentips worden nog aangevuld, dit is work in progress 😉