Ik zie haar nog zo zitten. Met grote ogen en vol ongeloof kijkt ze me aan. Het is februari 2015 en ik heb de beslissing al genomen. Sterker nog, ik had op dat moment mijn baan daadwerkelijk al opgezegd.

Jarenlang heb ik met heel veel plezier als Marketing & Retail Manager gewerkt in de media en entertainment. Ik werkte met hele leuke en populaire kindermerken, ik had veel leuke collega’s en zakelijke relaties en ik mocht regelmatig reizen. Toch was ik niet helemaal gelukkig en ik maakte daardoor vrij snel de keuze; dit is het niet meer voor mij, ik stop ermee.

Een spannende keuze, maar een keuze waar ik tot op de dag van vandaag nooit spijt van heb gehad. Van de zekerheid van een vast inkomen, naar jaren van totaal geen zekerheid van inkomen. Daar waar mijn ouders mij altijd hebben geleerd om voor zekerheid te kiezen, koos ik uiteindelijk echt voor mijn gevoel en de overvloed mindset. Ik geloof dat er altijd genoeg is.

En er was ook altijd genoeg. Ik heb vele mooie opdrachten mogen doen als freelance event manager, online marketeer en project manager. Ik heb mijn eigen babywinkel en webshop gehad, ik ben een vlog en een podcast gestart en in de afgelopen jaren wilde ik graag locatieonafhankelijk werken. Hierdoor ging ik aan de slag als VA, PA en/of event manager voor online ondernemers. Hier heb ik geweldig mooie ervaringen opgedaan, maar het is echt niet altijd even gemakkelijk geweest. Zeker niet in combinatie met jaren van rouw tijdens een fertiliteitstraject van een onvervulde tweede kinderwens.

Ook is niet alles even succesvol geweest, maar niets is een mislukking geweest. Uit elke ervaring heb ik lessen gehaald en ben ik dankbaar voor wat het mij heeft gebracht. Inmiddels heb ik geleerd dat het het soms waard is om risico’s te nemen en uit je comfortzone stappen. Ook zonder een plan te hebben. Volg hierin je gevoel. Je weet namelijk nooit wat het je uiteindelijk brengt. Het zou zomaar iets fantastisch moois kunnen zijn!

Heb jij ooit een keuze gemaakt die spannend was en jou iets moois opleverde?