Het is inmiddels 9 jaar geleden dat ik mijn vertrouwde baan in loondienst in de media & entertainment heb opgezegd en in het onbekende stapte. Zonder plan, volledig vanuit mijn gevoel en het vertrouwen dat ik altijd geld kon verdienen. In worst case kon ik altijd weer een baan in loondienst gaan zoeken was mijn instelling. Die baan in loondienst is er nooit meer gekomen. Ik ben gaan freelancen en maakte spannende keuzes in het ondernemerschap. Grote risico’s met vooral grote financiële gevolgen.

Oh man! Ik heb me toch veel ‘verkeerde’ keuzes gemaakt in de afgelopen 9 jaren. Maar ik heb altijd geloofd: Everything happens FOR you! En van al die ‘fouten’ die ik heb gemaakt heb ik nog veel meer geleerd.

Als je mij een beetje kent, en mij wellicht de afgelopen jaren op Insta volgde, weet je dat ik ook de moeilijke onderwerpen niet uit de weg ga en die graag bespreekbaar maak en deel. Ik durf daarin open te zijn en mij kwetsbaar op te stellen. Ik deel graag doordat ik tijdens mijn eigen fertiliteitstraject heb ervaren dat ik altijd wel minimaal 1 persoon inzichten kon geven en de verbinding die dan ontstaat vind ik fantastisch!

De laatste tijd spreek ik steeds meer startende online ondernemers en mensen die wellicht willen gaan ondernemen. Ik denk er over om mijn eigen verhaal hierin meer te delen. Juist doordat het niet het perfecte plaatje is en wellicht voor jou, of voor iemand die je kent, herkenbaar kan zijn. Ik ben namelijk (nog steeds) niet een succesvolle online ondernemer, ik heb ontzettend veel ‘fouten’ gemaakt, maar ik geloof wel dat elke ‘fout’ altijd vóór mij moest gebeuren. Het is onderdeel van mijn ondernemersreis en ik heb er keer op keer iets uitgehaald, ook al was dit zeker niet altijd gemakkelijk!

Welke ‘fouten’ heb jij in je ondernemerschap (of leven) gemaakt en welke learnings heb je daaruit gehaald?

Ik zal in mijn volgende blog een van mijn grootste ‘fouten’ delen.