Selecteer een pagina

Na de HAVO ging ik Internationaal Management studeren aan de HES Amsterdam. Ik heb mijn stage gelopen bij een bedrijf die weddings & special events organiseerde in California, USA. Een half jaar heb ik dus in Amerika gewoond, ik was toen 21 jaar, geweldig vond ik het!

Na mijn studie kon gelijk aan de slag bij de commerciële tak van de HES en werkte ik voor de Post-HBO en Masteropleidingen. Na drie jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en rolde ik de media en entertainment branche in, specifiek in de product licensing van kindermerken (ook wel bekend als merchandise) voor een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Ik werkte met mooie merken en organiseerde gave events als Marketing & Retail Manager voor Benelux, Scandinavië en Polen. Het was een baan waar ik veel leerde, een groot netwerk had opgebouwd en waarbij ik ook regelmatig mocht reizen, wat natuurlijk geweldige ervaringen waren.

Na ruim 8 jaar bij dit bedrijf te hebben gewerkt begon het bij mij te kriebelen. Ik werd geïnspireerd door ondernemers en was op zoek naar meer vrijheid om mijn eigen creatieve ideeën uit te werken. Ik besloot in februari 2015 mijn baan op te zeggen, om aan de slag te gaan als freelancer. Dit was een spannende beslissing, want ik had natuurlijk allerlei vaste lasten die wel betaald moesten kunnen worden. Mijn voordeel was wel dat ik een man heb met een goed vast inkomen, waardoor ik wel enig risico kon nemen. Ik had ook echt vertrouwen dat ik als freelancer leuke opdrachten kon doen met mijn kennis en ervaring. Naast het freelancen was ik in die tijd samen met mijn zus – ja daar heb je haar weer 😉 – plannen aan het maken om een eigen business te starten in de babybranche. In welke vorm precies was nog niet helemaal duidelijk, maar we hadden er wel echt onze zinnen op gezet. 

Die plannen werden in 2016 vrij snel werkelijkheid toen wij de mogelijkheid kregen om Le Petit B.B. – Baby Boutique over te nemen. Een babywinkel met merken in het midden tot hoogsegment. Het was een groot avontuur waarin we alles leerden over het overnemen van een bedrijf, het regelen van financiering en het uiteindelijk runnen van een winkel met webshop. We zijn daarnaast ook een online platform gestart met een stuk of 10 bloggers en maakten weekvlogs over onze avonturen. In ruim 2 jaar tijd hebben wij heel veel geleerd en gedaan, maar uiteindelijk leverde het onderaan de streep niet genoeg op. Het ondernemen vonden wij fantastisch – ja, zelfs met de financiële struggles – we waren immers echt voor onze eigen business aan het werk, maar we wisten ook dat dingen echt anders moesten, want zo konden we niet op de lange termijn doorgaan. In die tijd dat we aan het zoeken waren naar andere mogelijkheden en bronnen van inkomen werden wij geïnspireerd door succesvolle online ondernemers en zijn wij aan de slag gegaan met onze persoonlijke ontwikkeling.

Dit was het begin van waar ik nu sta. Ik ben namelijk gaan investeren in mezelf en niet zo’n klein beetje ook. Alle tijd en al het geld dat ik had investeerde ik mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en mindset. Ik heb een NLP opleiding gevolgd, online cursussen en opleidingen gevolgd, ik ben naar naar seminars gegaan, ik ben podcasts en boeken gaan luisteren en vele boeken over specifiek mindset en persoonlijke ontwikkeling gaan lezen. Een investering in jezelf is namelijk altijd het meeste waard!