Selecteer een pagina

Leef vanuit Vertrouwen! Dat is mijn motto. Dat is hoe ik in het leven sta. Dat is wat ik eigenlijk al mijn hele leven doe, maar waar ik nooit zo bewust bij stil stond. Ik krijg ook regelmatig de vraag: maar hoe doe je dat dan?!

Voor mij is het al iets heel natuurlijks. Ik moet ook gelijk denken aan een podcast die ik vorige week luisterde van een Amerikaanse ondernemer waarin er werd gevraagd hoe je een gelukkig leven leidt. “How to be happy? Just BE HAPPY”, zei hij. En eigenlijk geldt dat ook voor het leven vanuit vertrouwen. Leef vanuit vertrouwen, kies er gewoon voor! Denk er nu eens een keer niet te veel over na en kies voor die rust.

Vanuit vertrouwen leven is namelijk echt in rust leven. Het is ook loslaten van dingen die je niet dienen of waar je geen directe invloed op hebt. Dat dingen er mogen zijn en mogen gebeuren zoals ze gebeuren. Bij mij is het vertrouwen ook zo sterk doordat ik mij zo bewust ben van de invloed mijn gedachten. Mijn gedachten hebben namelijk invloed op hoe ik uiteindelijk overal op reageer en hoe ik met bepaalde situaties omga. 

Ik denk zelf dat ik vanuit vertrouwen kan leven doordat ik er volledig van overtuigt ben dat alles altijd goed komt, dat alles in ieder geval altijd met mij goed komt. Bij mij helpt het dat ik eigenlijk de afgelopen jaren altijd heb gezien dat het echt wel goed met mij komt. Bij elke spannende nieuwe stap die ik heb zet, heb ik gezien dat het goed met mij is gekomen. Van mijn buitenlandse stage in California, waarbij ik bij aankomst mijn twee koffers kwijt was en door die vertraging mijn baas die me ophaalde misliep (dat was echt wel even stress kan ik je zeggen als je aankomt in een land waar je nog nooit bent geweest) tot aan mijn ondernemersavontuur met de babywinkel die leidde tot grote financiële uitdagingen. Altijd is alles goedgekomen. Altijd is alles met mij goedgekomen.

En nu ben ik natuurlijk al drieëneenhalf jaar bezig met onze allergrootste wens. De wens voor een tweede kindje. De wens voor een broertje of zusje voor Reyan. Van deze drieëneenhalf jaar zitten we al twee jaar in een fertiliteitstraject. Een traject waarin ik voornamelijk aan het wachten ben. Wachten op iets waarvan ik de uitkomst niet zelf in handen heb. Iets dat volledig onzeker is en wat één grote emotionele rollercoaster is. En toch blijf ik vertrouwen hebben in een positieve uitkomst. Een uitkomst waarin het ons toch gegund zal zijn om nog een keer datgene mee te maken wat echt het allermooiste is. Zelf een kindje mogen dragen en die gezond op de wereld te zetten. Ik word emotioneel terwijl ik dit schrijf, want deze wens zit diep, heel diep. Ik kies dus heel bewust voor dit vertrouwen. Ik kies er heel bewust voor om te blijven geloven. Om te blijven geloven dat het gaat lukken. Ik focus mij hierdoor op de positieve uitkomst en niet op al mijn angsten en onzekerheden. Mij hier volledig aan overgeven geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik met positieve energie elke stap in ons toekomstig traject blijf zetten. 
Hoe zit het met jou en jouw fertiliteitstraject? Loop je dat door met veel vertrouwen of veel angsten? Laat het me weten in een comment hieronder of stuur me een berichtje via Whatsapp via de knop hier helemaal onderaan! Ik hoor graag van je!