Over mij

Lees hier mijn Story

Ik ben Amelia

Hi, ik ben Amelia Stechweij. Ik ben getrouwd met Stanley en moeder van Reyan. Ik heb een achtergrond als marketing manager in de media branche en in 2015 heb ik mijn vaste baan opgezegd om voor mezelf te beginnen. In de afgelopen jaren heb ik meerdere dingen gedaan; als zzp’er gewerkt in de media, samen met mijn zus een babywinkel en webshop gerund en een podcast gemaakt waarin ik ondernemers interviewde over hun switch van loondienst naar het ondernemerschap. Dit alles in mijn zoektocht naar wat ik écht wilde doen. Doordat ik nog zoekende was en nog niet voelde dat ik de dingen die ik deed volledig vanuit een missie kon doen, ben ik heel veel gaan investeren in mijn mindset en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben in de afgelopen jaren zoveel gegroeid als persoon; van mijn NLP opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren, de studie naar onze (on)bewuste binnenwereld en ons gedrag), online cursussen en opleidingen tot de boeken die ik heb gelezen en geluisterd, inspirerende podcasts, seminars die ik heb bijgewoond en nog veel meer.

Door alle kennis toe te passen heb ik inmiddels een zeer krachtige mindset. Dit helpt mij vooral in hoe ik in het leven sta en hoe ik reageer op en omga met de uitdagingen die op mijn pad zijn gekomen, want naast uitdagingen tijdens mijn ondernemerschap heb ik vooral de afgelopen jaren moeten omgaan met de teleurstellingen en pijn van secundaire kinderloosheid. Door mijn krachtige mindset lukt het mij mijn pijn los te laten, dankbaar te zijn voor wat ik wel heb en te genieten van mijn prachtige leven, want een prachtig leven heb ik. Dit maakt dat, ondanks de onvervulde secundaire kinderwens, ik wél een gelukkig leven leid. Daarom noem ik mezelf De Gelukkige Wensmama!

“Ik leef volledig vanuit vertrouwen.”

Mijn kinderwens & missie

Toen mijn man en ik in 2012 trouwden wilden we heel graag kinderen. Met een zus als verloskundige en vriendinnen die niet gemakkelijk zwanger werden, was zwanger worden echt niet iets vanzelfsprekends voor mij. Wat waren we dus ook blij en voelden we ons gezegend dat we binnen drie maanden zwanger waren. Onze zoon Reyan is in 2013 na een goede zwangerschap en bevalling geboren. Toen Reyan bijna 4 jaar werd wilden wij graag voor een broertje of zusje gaan, maar een zwangerschap bleef meer dan een jaar uit. Na een bezoek aan de huisarts werden we voor onderzoeken naar het ziekenhuis gestuurd. Hier rolden we begin 2019 een ICSI traject in. Na vier mislukte terugplaatsingen, hadden we in de zomer van 2020 eindelijk een positieve zwangerschapstest! De eerste keer in drie jaar proberen, je begrijpt dus, we waren zó ontzettend blij en dankbaar dat het weer was gelukt!

Helaas duurde de blijdschap niet lang, want bij de eerste echo met 7 weken zwangerschap was er helaas alleen een leeg vruchtzakje te zien en volgde er een miskraam met helaas een zes maanden lange nasleep inclusief drie hysteroscopieën. Dit was uiteraard ontzettend verdrietig, frustrerend en emotioneel, maar in dat jaar gebeurden er ook vele mooie dingen en hebben we samen momenten gecreëerd die we nooit meer vergeten. Ik ben oprecht De Gelukkige Wensmama! Ik deelde mijn hele verhaal openlijk op social media en kwam in contact met vele andere wensmama’s. Ik zag alle verhalen voorbij komen, waarbij ik ook vaak zag dat de focus volledig werd gelegd op alleen het verdriet en het gemis, terwijl ik erin geloof dat, door de focus op dankbaarheid te leggen, je ziet wat er allemaal wel in jouw leven is. En daarmee is toen mijn missie ontstaan; Gelukkige Wensmama’s! Dat wensmama’s een gelukkig leven leiden, ongeacht de uiteindelijke uitkomst van hun (nog) onvervulde kinderwens. Ik hoop dat ik jou mag helpen! Hoe word je een gelukkige wensmama? Het begint met De 15 Minuten Methode.

En wat is jouw story?

Wat maakt dat jij hier mijn story aan het lezen bent? Mag ik je wellicht helpen? Ik ben erg benieuwd hoe jij jouw kinderwenstraject tot nu toe ervaart en kom graag met je in contact!

Op Instagram praat ik open over onze secundaire kinderloosheid om het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken. Wil je jouw verhaal delen? Stuur mij een DM op Instagram!